Keklikle sahibinin dostluğu

Keklikle sahibinin dostluğu -Muradiye ilçesinde yaşayan Salih Çobanın, evinde beslediği keklikle aralarındaki dostluk, görenleri şaşırtıyor -Çoban, gezintiye çıktığı ve oyunlar oynadığı kekliği, eliyle besleyip yanından ayırmıyo


VAN (A.A) - Vanın Muradiye ilçesinde yaşayan Salih Çobanın, evinde beslediği keklikle kurduğu dostluk, görenleri şaşırtıyor.
     Evinde uzun yıllar keklik besleyen Muradiyeli hayvansever Salih Çoban, belli bir süreden sonra doğaya bıraktığı kekliklerden birini çocuklarından ayırt etmiyor.
     Elleriyle beslediği keklikle adeta dost olan Çoban, birlikte gezintiye çıktığı ve oyunlar oynadığı kekliği yanından ayırmıyor.
     Evinin bahçesinde kendisini adım adım takip eden, seslendiğinde hemen yanına giden keklik, evin içinde de Çobanı yalnız bırakmıyor.
     Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde uzun süreden bu yana beslediği kekliklerle vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yeni doğan yavruları büyüttükten sonra doğaya bıraktığını söyledi.
     Evindeki kekliklerden biri ile çok iyi anlaştığını ve yanından ayırmadığını anlatan Çoban, "Bu kekliği doğaya bıraktığım halde yine eve dönüyor. Çarşıdan eve geldiğimde sesimi duyduğu an hemen ötmeye başlayıp yanıma gelmek istiyor. Çocuklarıma nasıl bakıyorsam onlara da aynı şekilde bakıyorum. Eve yorgun ve stresli geldiğimde biraz onunla oynuyorum. Bütün yorgunluğum ve stresim geçiyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Keklikle sahibinin dostluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER