Facebook'la ilgili ilginç anket!

ABD'de yapılan araştırma ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. Gençlere göre Facebook...

Facebook'la ilgili ilginç anket!

ABD'de gençlerin online davranış  alışkanlıklarını tespit amacıyla yapılan araştırmaya göre, gençler Facebook'u  "çok yetişkin" ve "çok acıklı" buluyor.

         Ülke genelinde 802 ebeveyn ve 802 gencin katılımıyla 26 Temmuz-26 Eylül  2012 arasında yapılan araştırmada, gençlerin internette kendi itibarlarını  korumaya çalışırken bile haklarında çok fazla kişisel bilgi paylaştıklarına dikkat çekildi.

         Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 94'ünün Facebook, yüzde 26'sının  Twitter hesabı olduğu, Twitter hesabı olanların oranının 2011'e göre yüzde 12  arttığı belirtildi.

         Twitter kullanıcısı gençlerin yüzde 60'ından fazlasının hesaplarının  herkes tarafından görülebildiği, bunun aileler açısından endişeli bir durum olabileceğine işaret edilen araştırmada, gençlerin sadece dörtte birinin Twitter  hesaplarını kişiselleştirdiği, yüzde 12'sinin ise hesaplarının açık veya gizli olup olmadığını bilmediği kaydedildi.

         Sosyal medyayı kullanan gençlerin yüzde 90'ından fazlasının 2006'da fotoğraflarının hesaplarında paylaşma oranının yüzde 79 olduğuna dikkat çekilen  araştırmada, aynı dönemde her 10 kişiden 7'sinin yaşadığı kenti kapattığı  bildirildi.

         Araştırmada, gençler Facebook'u "çok yetişkin" ve duygusal ve trajik  paylaşımlar nedeniyle "çok acıklı" bulduğu, Facebook hesabı olan gençlerin bile  zamanlarının çoğunu Twitter kullanarak geçirdiği belirtildi.

         Araştırmayı yapan Pew Araştırmalar Merkezi'nden Amanda Lenhart, gençlerin  Facebook hesabı olmasına rağmen zamanlarının çoğunu Twitter, Instagram ve Tumblr  mecralarında harcadığını belirtti.
<< Önceki Haber Facebook'la ilgili ilginç anket! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER