Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı


TOKAT (A.A) - Kelkit Havzası Kalkınma Birliğinin toplantısı, Tokatta yapıldı.
     26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen toplantı, Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Taşkesen başkanlığında gerçekleştirildi.
     Tokat Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 2005 yılında kurulan Kelkit Havzası Kalkınma Birliğinin yaptığı faaliyetler ve bütçesiyle ilgili sunum yaptı.
     Toplantıda konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresundan Tokata gelirken çevreye baktığını ve Niksarı çok beğendiğini belirtti. Niksarı kuş bakışı görünce çok etkilendiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Hani bilirsiniz Fatih Sultan Mehmet Safranboluya sefere gittiğinde bir noktandan Safranboluya bakıyor ve Cihanın en güzide ili burası mı ola- diyerek sadrazamına soruyor. Herhalde burada da bir tepeden baksaydı Kelkit Vadisine, Niksara baksaydı yine cihan dedikleri bura mı ola derdi diye düşünüyorum. Romanın, Bizansın, Selçuklunun, Danişmentlinin, Osmanlının en güzel kenti Tokata hizmet etmek ibadetlerin en güzelidir diyorum.
     Şahinden sonra konuşan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise Bir Yozgatlı olarak Tokatı sadece yeşillikleri değil birçok potansiyeliyle bilmiyormuşuz. Tokatın tarihi ve tabi güzelliklerinin yanında tarımda büyük potansiyeli var. Türklerin ilk medresesi, ilk camisi Tokatta dedi.
     Toplantıya Erzincan Valisi Selman Yenigün ile birliğe üye belediye başkanları katıldı. Gümüşhane Valisi Yusuf Maydanın, makam aracının yolda köpeğe çarpması sonucu meydana gelen kaza nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER