Kendi elektriğini üretirken sektöre eleman yetiştirecek

Kendi elektriğini üretirken sektöre eleman yetiştirecek -Balıkesirdeki Gönen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kendi elektriğinin önemli bölümünü, güneş ve rüzgardan üreteceği enerjiyle karşılayacak -Okulun bu çalışmadaki asıl hedefi,


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Gönen ilçesindeki Gönen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kendi elektriğinin önemli bölümünü, güneş ve rüzgardan üreteceği enerjiyle karşılayacağı çalışmayla, özellikle Bandırmada yenilenebilir enerjiyle elektrik üreten firmalara teknik eleman yetiştirecek.
     Gönen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma bölgesinin güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimi açısından büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Sektördeki firmaların bu potansiyeli görerek son yıllarda bölgeye ciddi yatırımlar yaptığını dile getiren Gülcan, Bandırmanın güneş ve rüzgar enerjisi üretiminde adeta üs olduğunu anlattı.
     Bölgedeki firmaların Türkiyede yetişmiş eleman bulamadıkları için ihtiyaçlarını yurt dışından karşıladığını ifade eden Gülcan, firmalara teknik eleman yetiştirilmesini amaç edinen bir proje geliştirdiklerini ve bunun Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini bildirdi.
     Projelerinin, okulun elektrik ihtiyacını karşılarken sektöre eleman yetiştirilmesine yönelik olduğunu belirten Gülcan, şunları kaydetti:
     Okulumuzun öğretmenlerinden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan proje kapsamında ilk olarak güneş enerjisinden elektrik üretimi için 36 panel yerleştirildi. Bu panellerden 7 kilovatlık üretimimiz olacak. Ardından bir adet rüzgar türbini kuracağız ve bundan da 5 kilovatlık üretim sağlanacak. Bu üretimle okulun elektrik ihtiyacının üçte ikisine yakınını karşılamış olacağız. Özellikle güneş enerjisinden istediğimiz verimi alırsak, okulun çatısını güneş tarlasına dönüştüreceğiz.
     Projeyle elektrik-elektronik teknolojisi ile makine teknoloji bölümleri öğrencilerinin ufkunu açacaklarını vurgulayan Gülcan, Bundan daha iyi pratik eğitimi bulamazlar. Kendi elektriğini üreten lise olmamızın yanı sıra bölgedeki firmaların teknik eleman ihtiyacını da karşılamış olacağız. Firmalar, tesislerde çalıştıracakları teknik eleman bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Bu açıdan projemiz büyük önem taşıyor dedi.
     (KI-HRN-ZAK-KAK)
<< Önceki Haber Kendi elektriğini üretirken sektöre eleman yetiştirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER