Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı

Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı -AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığınca illerin kendi farkındalıklarını ve kent vizyonlarını oluşturması amacıyla gerçekleştirilen Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı, Afyonkarahisard


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığınca illerin kendi farkındalıklarını ve kent vizyonlarını oluşturması amacıyla gerçekleştirilen Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı, Afyonkarahisarda yapıldı.
     Afyonkarahisarda bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kentin ekonomik kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik özelliklerini belirleyeceklerini, ortak hedefler oluşturacaklarını ifade etti.
     Hiçbir siyasi tercih gözetmeden, kardeşilik duyguları içinde Afyonkarahisara katkı sağlayacağı düşünülen kişilerin bir araya geldiğini ve katılımcı sayısının özellikle sınırlı tutulduğunu aktaran Zeybek, toplantıya katkı sağlayabileceği düşünülen pek çok partilinin çağrılamadığını ve herkesten anlayış beklediklerini söyledi.
     AK Partinin bu toplantıdaki rolünün; sadece toplanma zemini oluşturmak, görüşleri rapor haline getirmek ve partinin genel merkezine sunmak olduğunu anlatan Zeybek, ortaya konulacak ürünün, Afyonkarahisar sevdalılarının eseri, gereğini yapmak ise iktidarın olacağını belirtti.
     Zeybek, toplantıdan beklentilerinin, ast-üst, mevki-makam demeden, eğitim farkı gözetmeden, Afyonkarahisar ve gelecek üzerine sözü olan herkesin fikrini paylaşabilmesi olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
     "Toplantıyla, Afyonkarahisarın tamamının hizmet envanteri, sektörlerimizin güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmiş olacak. Makul ve gerçekçi öneri ve taleplerimiz, hükümetin Afyonkarahisar yatırım programına dönüşecek. Talepleriniz, bakanlıklar arası koordinasyon sağlanarak uygulama alanı olacak. Öncelikli alanlarımızın ne olduğunu, hükümetin Afyonkarahisara ne yapacağına sizler karar vereceksiniz."
     Afyonkarahisardaki "Kent Ekonomileri Forumu"nun moderatörlüğünü ise Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı.
     Programa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öğretim üyeleri, iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER