Kent merkezindeki AVMler küçük esnafı zor

Kent merkezindeki AVMler küçük esnafı zor duruma soktu -ESOB Başkanı Dinçer: AVMlerin kent içindeki hemen her mahallede açılmasıyla başlayan haksız rekabet, üyelerimizin her geçen gün kepenk kapatmalarına yol açıyor


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, AVMlerin kent içlerinde açılmasıyla haksız rekabetin başladığını ileri sürerek üyelerinin her geçen gün kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti.
     Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, küçük üretici, esnaf ve zanaatkarların çöküşe geçtiğini fakat yeni projeler ve akılcı politikalarla, esnafların kentsel kalkınmada yükselişin kaynağı olacağını belirtti.
     Kentsel dönüşüm modellerinden kent ekonomisinin gelişmesine, küresel rekabetten yeni iş ve istihdam alanları oluşturulmasına kadar birçok konuda esnafın öncelikli olarak yer alması gerektiğini ifade eden Dinçer, esnaf ve zanaatkarın çarpık kentleşmenin yol açtığı sorunların yanı sıra haksız rekabetle iflas ettiğini savundu. Dinçer, şunları kaydetti:
     Yapılan çalışmalar ve projelerde esnafımızın ön planda olması gerekiyor. AVMlerin kent içindeki hemen her mahallede açılmasıyla başlayan haksız rekabet, üyelerimizin her geçen gün kepenk kapatmalarına yol açıyor. Oysa kentlerin ticari hayatına yön veren en önemli aktörlerin başında gelen esnaflarımıza yönelik geliştirilecek ve kent bütününü kapsayacak projelere ihtiyacımız var. Mersin ESOB olarak sadece kent merkezi değil, kentin kuzeye doğru ilerleyen eski merkezlerinde de yenilenmeye ihtiyaç var. Deniz kıyısından başlayıp kentin içlerine doğru yapılacak proje, kent merkezinde yeni cazibe alanları yaratacaktır.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kent merkezindeki AVMler küçük esnafı zor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER