Kent orkestrası Niçin diye sordu

Kent orkestrası Niçin diye sordu -Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, sezonu savaşlarda ve şiddet olaylarında ölen sivillere dikkat çeken Niçin konseriyle açtı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, sezonu savaşlarda ve şiddet olaylarında ölen sivillere dikkat çeken Niçin konseriyle açtı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkentin en köklü müzik gruplarından olan ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kent Orkestrası, Uzaklarda yitip giden insanların ardından ağıt yakan Niçin- ile Gençlik Parkı Kültür Merkezi-nde Başkentlilerin karşısına çıktı.
     Orkestra Şefi Kemal Günüç ile Kültür Etkinlikleri Müdürü Ali Rıza Yarar-ın ortaklaşa projelendirdiği Niçin- konseri, savaşlarda yitip giden sivil ölümlerine dikkat çekmek için hazırlandı. Konserde, Eşref Ziya Terzi, Taner Yüncüoğlu, Yener Turan, Zülfü Livaneli, Hasan Sağındık, Bestami Korkmaz Gündoğar ve Cem Karaca tarafından bestelenen ve bazı sanatçılar tarafından yorumlanarak takdir kazanan eserler, Kent Orkestrası tarafından ilk halinden tamamen farklı olarak yeniden bestelendi. Bağdat, Uzatma Kollarını, Ağla Karanfil Ağla, Çocuklar, Barış Türküsü, Mutlaka Yavrum eserlerinin seslendirildiği konser, büyük beğeni kazandı.
     Konserde, şiddet olayları ve savaşlarda ölen yüz binlerce masum insana ve onların acılarını yaşayanlara ait hikâyelere yer verildi. Özellikle savaşlarda can veren çocukların masumiyetine dikkat çeken konserde duygusal anlar yaşandı. Nazım Hikmet-in Kapıları Çalan Benim eseri seslendirilirken sahneye çıkan çocuklar ise Çalıyorum kapınızı teyze, amca bir imza ver sözleri eşliğinde salondakilerden imza topladı.
    
     Muhabir: Cüneyt Ateş
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Kent orkestrası Niçin diye sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER