Kentsel Dönüşüm Projesi töreni

Kentsel Dönüşüm Projesi töreni -Başbakan Erdoğanın video konferans yöntemiyle katıldığı törende, Rizenin Timya vadisinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki bazı binalar yıkıldı -Belediye Başkanı Bakırcı: "Burası Rizenin yaşam sta


RİZE (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın video konferans yöntemiyle katıldığı törende, Rizenin Timya vadisinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki bazı binalar yıkıldı.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Rize Belediyesi tarafından Timya vadisinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında tören düzenlendi.
     Başbakan Erdoğanın video konferans yöntemiyle katıldığı yıkım töreninde, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar da yer aldı. Vali Çakır ve Belediye Başkanı Bakırcı, çalışmalar hakkında Başbakan Erdoğana bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından Timya vadisinde binaların iş makinesiyle yıkılmasına başlandı.
     Bakırcı, yıkımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Timya vadisinde 534 konutun yıkılıp, 878 konut yapılacağını belirtti.
     Kentsel dönüşüm yapılacak alanın 72 dönüm olduğunu ifade eden Bakırcı, "Mülkiyeti bize ait 11 dönüm alanda 190 konut yapacağız. Toplamda bin 68 konut yapacağız. Ayrıca, bir cami ve alışveriş merkezi inşa edeceğiz. Bir ay içerisinde ihalenin askıya çıkacağını tahmin ediyoruz. İki üç ay içerisinde buraya kazmayı vururuz. Proje ile birlikte bu mahalleyi de yeniden kazandık" dedi.
     Mahalle sakinlerinin büyük bölümünün muvafakatname verdiğini vurgulayan Bakırcı, "461 konut sahibi ile anlaştık, 73 konutu kamulaştırıyoruz. Bunlar hisseli konut olduğu için devlet paramızı versin gidelim mantığı güdüyor. Araziler hisseli olduğu için mahkeme süreci devam ediyor. Ayrıca bölgede yaklaşık 120 inek vardı. Bu proje ile bu görüntüyü de ortadan kaldırıyoruz. Burası Rizenin yaşam standardı en düşük mahallesiydi, proje bitince en yüksek mahallesi olacak. Mahallenin içerisinde dere olacak" diye konuştu.
     Bakırcı, yıkım işlemlerinin bir iki ay içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kentsel Dönüşüm Projesi töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER