Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mahallelere yaptıkları

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mahallelere yaptıkları çalışmaları anlattı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalleleri ziyaret ederek yaptıkları çalışmaları anlattı.
     Tütüncü, Şafak Mahalle muhtarı Yılmaz Kökçeni ziyaret ederek, bölgede yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı.
     Tütüncü, mahallede Cumhuriyet Caddesinde yapımı tamamlanan Orhan Gazi Semt Konağının önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. Bölgenin en prestijli hizmeti olan tesiste, meslek ve sanat kursları ile ilköğretim okulu çocukları için kütüphane ve internet hizmetinin olacağına işaret eden Tütüncü, semt konağı projesiyle sosyal belediyecilik hizmetini Şafak ile bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşların ayağına getirdiklerini belirtti.
     Tütüncü, imara uygun yapılaşmasının büyük oranda tamamlandığı mahallenin, şehir kimliğine yakışmayan ve açık oto pazarı alanı olarak bilinen 12 dönümlük alanda yaşanan moloz kirliliğini, çevre düzenlemesi çalışmasıyla ortadan kaldıracaklarını bildirdi. Araçların girmemesi için etrafına bordür taşı döşeyecekleri alanın zeminine, toz ve çamur sorununun yaşanmaması için kırmızı toprak dökeceklerini anlatan Tütüncü, çocuklarının ve gençlerin spor yapabilmesi için de alanı futbol sahası olarak düzenleyeceklerini dile getirdi.
     Tütüncü, mahalleye yeni bir park ile muhtar evi kazandırdıklarını, bölgede 13 kilometre asfalt, 3 bin metrekare parke kaldırım çalışmasını tamamladıkları kaydetti.
     Hakan Tütüncü, Yeni Mahalle muhtarı Adem Yerebakanı da ziyaret etti.
     Kapalı semt pazarının Antalyanın en önemli pazarlarından biri olacağını kaydeden Tütüncü, 11 bin 736 metrekare alandan oluşan ve bölgede Pazar Pazarı olarak bilinen açık semt pazarının yerine belediyenin bütçesiyle modern bir kapalı pazar yaptıklarını anlattı.
     Yaklaşık 5 milyon liraya inşa edecekleri tesisi haziranda hizmete açmayı planladıklarını bildiren Tütüncü, esnafın ve bölgede yaşayanların mağdur olmaması için de Pazar Pazarının Seyhan Caddesinde geçici olarak kurulduğunu aktardı.
     Tütüncü, Kepez Belediyesi Spor Salonu ile Hasan Doğan Stadında düzenledikleri spor organizasyonlarının ve bölgede yaptıkları Ramazan etkinliğinin de mahalleye sosyal hareketlilik getirdiğini anlattı.
     Antalyanın ilk şehit temalı parkını Yeni Mahalleye yaptıklarına değinen Tütüncü, içerisindeki peyzajı ve mobilyaları eskiyen 30 dönümlük Şehitler Parkını, şehit ve kahramanlık temalı bir proje ile yenilediklerini söyledi.
     Mahalle muhtarları da yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mahallelere yaptıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER