Kepez Belediye Başkanı Tütüncü:

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -"Gelecek kuşaklara kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak, öğretmek en önemli vazifemiz olmalıdır"


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük kültürünün genç kuşaklara en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini bildirdi.
     Tütüncü, Yörük Türkmen Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya gelerek, Yörük kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla hazırlanacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
     Yörük kültürünün, Anadolu kültürünü oluşturduğunu ifade eden Tütüncü, Türkmenlerin Anadolu coğrafyasında barış, kardeşlik ve dostluk kültürünün yaygınlaşmasına zemin hazırladığını bildirdi.
     Yörük kültürünün nesillere en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirten Tütüncü, "Gelecek kuşaklara kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak, öğretmek en önemli vazifemiz olmalıdır. Öğretemezsek, gençlerimiz ellerine tutuşturulan yol haritalarıyla nereye gidecekleri belli olmayan bir sürecin içerisine girebilirler" dedi.
     Yörük Türkmen kültürünün, çeşitli kültürel etkinliklerle gelecek kuşaklara aktarılabileceğine işaret eden Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneğinin bu alanda yapacağı sosyal sorumluluk projelerine gereken desteği vereceklerini kaydetti.
     Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Tunç da Tütüncüye kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
     Ziyarette Yazar Mehmet Şener, "Köyden Aksu Köy Enstitüsüne" ve "Özlü Sözlerle İnsanlar ve Hayvanlar" adlı kitaplarını Tütüncüye hediye etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER