Kepez Belediyesi çalışmaları

Kepez Belediyesi çalışmaları -Belediye Başkanı Tütüncü: "17 bin tapu tahsisi yaptık, Gazi Mahallesinin de tapu derdini çözeceğiz"


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesinde takası yapılamayan vakıf arazilerinin belediyeye devri çalışmalarında önemli mesafe alındığını söyledi.
     Tütüncü, Gazi Mahallesi muhtarı Mehmet Orbayın düzenlediği toplantıya katıldı. Belediyenin, takası yapılamayan vakıf parsellerinin devir işlemleriyle ilgilenmediği söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Tütüncü, vakıf arazilerinde yaşanan tapu problemlerinin hak sahipleri lehine çözümü için gayret gösterdiklerini anlattı.
     Tütüncü, "Vakıflar idaresi, arazilerini doğrudan belediyeye devretmiyor. Vatandaşın evinin olduğu vakıf arazilerindeki mülkiyet problemi, Hazine ile yapılan karşılıklı arazi takası yöntemiyle çözülüyor. Vakıflar, üzerinde gecekondu olan arazilerini Hazineye devrediyor. Hazine de bir protokolle arazinin devrini belediyeye yapıyor. 17 bin tapu tahsisi yaptık, Gazi Mahallesinin de tapu derdini çözeceğiz" dedi.
     Mahalle halkının 35 yıldır tapu beklediğini, sorunun çözümünün zaman aldığını dile getiren Tütüncü, meseleyi çözmek için samimi gayret gösterdiklerini kaydetti.
     Tütüncü, bazı kesimlerin, Sütçüler bölgesine inşa edilecek devlet hastanesinin yapılmayacağı yönündeki iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi:
     "Sağlık Bakanlığı, hastaneleri Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yaptırıyor. İki kurum arasında inşaat bedellerinin ödenmesi konusunda bir sorun yaşandı. Bu nedenle Kepez Devlet Hastanesinin yapımı gecikti. Şimdi bu sorun aşıldı. Kepez Devlet Hastanesinin inşası ihale aşamasına geldi."
     Tütüncü, mahallede kapalı olan imarlı yolların açılmasına bu yıl da devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER