Kepez Belediyesi Gönül Sohbetleri programı düzenliyor

Kepez Belediyesi Gönül Sohbetleri programı düzenliyor -Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sohbetleri etkinliğinin konuğu, eski hakem İlhami Kaplan oldu


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sohbetleri etkinliğinin konuğu, eski hakem İlhami Kaplan oldu.
     Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesince iş adamları, akademisyenler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve kanaat önderleriyle tecrübelerinin paylaştığı, Kepez ve Antalyanın sorunlarının konuşulduğu Gönül Sohbetleri etkinliğinin son konuğu eski FİFA kokartlı hakem İlhami Kaplan oldu.
     Kent Ormanındaki Kanuni Otağındaki gerçekleşen sohbettin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, modern şehirlerde kentin ileri gelenlerinin, bir araya geldiği meclislerin olduğunu belirterek, O meclislerde sadece sohbet edilirdi. Bu gelenek günümüz Antalyasında kayboldu. Bu geleneği tekrar canlandıralım diye geçtiğimiz yıl gönül sohbetlerini başlattık. Bu güne kadar 15 civarında gönül sohbeti etkinliği gerçekleştirdik dedi. İlhami Kaplan da konuşmasında hayatından örnekler verdi. Boztepesporda futbol oynarken gördüğü kırmızı kart sonrası, dönemin Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sadık Deda ile tanışması sonucu hakem olmaya karar verdiğini anlatan Kaplan, hakem olmaktan dolayı son derece gururlu ve mutlu olduğunu söyledi.
     Türkiyede futbolun kaderinin merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile değiştiğini kaydeden Kaplan, şöyle konuştu:
     Bizim dönemimizde maç yaptığımız sahada 3 metrekare yeşil alan yoktu. Özal ile çim sahalara kavuştuk. Gelişen teknoloji ile günümüz Türkiyesinde futbol daha bilimsel oynanmaya başladı. Eskiden hakemlikte aldığınız para, yol masraflarını karşılamıyordu. Bu nedenle hakemlik bir meslek ve aile bütçesine katkı sağlayan bir iş olarak görülmüyordu. Bugün hakemlik, resmi olmasa da yarı profesyonel düzeye getirildi. Türk hakemlerimiz Avrupada çok önemli maçlarda görev almaya başladı. Bunun nedeni hakemlik eğitiminde çok önemli yol almamızdır.
     Daha önce gündeme getirdiği EXPOnun Antalyada yapılması ve Vakıf Çiftliğinin Antalyaya kazandırılması konularının gerçekleşmiş olmasından mutluluk duyduğu belirten Kaplan, Antalyanın tarım ve turizm kadar hayvancılık açısından da önemli bir yer olduğunu, bundan dolayı il geneli ve çevre illere hizmet edebilecek hayvan borsasının çok verimli olacağını vurguladı.
     Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir spor adamı ve yıllarca sporun içinde yaşamış biri olarak Antalyamıza kazandırılacak olan stat ile ilgili düşüncelerim, stadın mutlaka şehir merkezinde olmasıdır. Hazırlanan ve 6 Aralıkta ihalesi yapılacak stadın Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri alanına yapılmasını destekliyorum. Dünyanın birçok ülkesinde maç yönettim. Artık statlar 15 günde bir defa maç yapılan alanlar olmaktan çıkmış, yaşanan statlar haline gelmiş. Antalya dünya kenti ise 10 milyon yakın turist bu kente geliyorsa, 35 bin kişilik stadın yapılması olayına siyasi bakmadan desteklemeliyiz. Çünkü statta siyaset olmaz. 35 bin kişilik yeni stadyum yapılmasını herkes desteklemeli.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi Gönül Sohbetleri programı düzenliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER