Kılıçaslanın Somalili öğrencisi şampiyon oldu

Kılıçaslanın Somalili öğrencisi şampiyon oldu


KAYSERİ (A.A) - Özel Kılıçaslan Lisesi 9. sınıf öğrencisi Somalili Haşim Muhammed Emin, 10. Türkçe Olimpiyatlarında En iyi Türkçe konuşma kategorisinde altın madalya kazandı.
     Eğitim gördükleri okullarda ilk elemeleri yapılan ve 399 öğrenci arasından finale kalan 30 Somalili öğrenci, Türkçeyi güzel kullanma ve dil bilgisi yetenekleriyle jürinin karşısına çıktı.
     Kılıçaslan Liseleri öğrencisi Somalili Haşim Muhammed Emin, yaklaşık 8 ayda öğrendiği Türkçe ile jüriden 98 puan alarak, birinci oldu.
     Emin, elde ettiği başarıda okulunun ve öğretmenlerinin emeği olduğunu vurgulayarak, Beni Türkiyeye getiren Kimse Yok Mu Derneğine çok teşekkür ediyorum. Bana yarışmada Kayseri kültürü ve güncel konularla ilgili sorular da yöneltildi. Kayseriyi mantısı, pastırması, sucuğu, doğal ve tarihi güzellikleriyle anlatma fırsatı buldum dedi.
     Okullarında 12 Somalili, 3 Kongolu öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de, öğrencilerinin yaklaşık 8 ayda neredeyse ana dilleri gibi Türkçe öğrendiklerini, Haşimin birinciliğiyle gurur duyduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kılıçaslanın Somalili öğrencisi şampiyon oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER