Kılıçaslanlı öğrenciler Hollandada çalıştaya katıldı

Kılıçaslanlı öğrenciler Hollandada çalıştaya katıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, Kılıçaslan Model Birleşmiş Milletler Topluluğu (KAMUN), Hollandanın Alkmaar kentinde düzenlenen IMUNA konferansına katılarak dünya sorunlarına çözüm önerilerinde bulundu.
     Birleşmiş Milletlerin bir alt komisyonu olarak çalışmaların yürütüldüğü ve liseli gençlerin de katılabildiği etkinlikte Suriyenin içinde bulunduğu durum, nükleer silahlanma, küresel terörle mücadele stratejileri ve sürdürülebilir enerji gibi bütün dünyayı ilgilendiren konular tartışıldı.
     Çalıştayda, Kılıçaslan Liseleri KAMUN topluluğu üyelerinden Muharrem Safa Bulut, Ertuğrul Yıldırım, İbrahim Kırdök ve Baki Yıldız tarafsızlık ilkesi adına Hollanda ve Malavi delegeleri olarak görev aldı ve bildirilerini İngilizce olarak sundu.
     Kılıçaslan Liseleri İngilizce Öğretmeni Mustafa Soydemirin başkanlığını yaptığı heyet Hollandadan sonra Belçika-ya geçerek yetkililerle ve çeşitli derneklerle bir dizi görüşmeler yaptı.
     Çalıştayla ilgili görüşlerini ifade eden öğrencilerden Safa Bulut, şunları söyledi:
     Geçtiğimiz yıl Romanyadaki konferansa da bildirimi sunmak için katılmıştım. Topluluğumuz sayesinde bu yıl da Hollanda ve Belçikadayız. Görüşmeler dışında Türk Kültür Derneklerini ve tarihi eserleri görme fırsatımız oldu. Türkiyeden sadece 3 okul delegesinin davet edildiği IMUNA konferansında, ülkemizi başarıyla temsil etmenin büyük onurunu yaşıyoruz.
     Kılıçaslan Liseleri İngilizce Zümre Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu da öğrencilerimizi geleceğin bürokratları olarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz, lise yıllarındayken dünyanın değişik ülkelerinde çalıştaylara katılarak hem kendilerini geliştiriyor hem de küresel sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kılıçaslanlı öğrenciler Hollandada çalıştaya katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER