Kiliste organik zeytincilik geliştirilecek

Kiliste organik zeytincilik geliştirilecek -Valilik, GAP İdaresi Başkanlığı ve Organik Zeytin Üreticileri Birliği, organik zeytin üretiminin artırılması amacıyla ortak çalışma yapacak


KİLİS (A.A) - Kiliste, Valilik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Organik Zeytin Öğreticiliği Birliği tarafından organik zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik protokol imzaladı.
     Vali Süleyman Tapsız, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde, GAP İdaresinin Kilise her konuda büyük destek verdiğini söyledi.
     Organik zeytin üretimini desteklediklerini belirten Tapsız, protokolü imzalanan projenin özellikle zeytinciliği ve organik zeytinyağı üretimini desteklemek amacıyla hazırlandığını ifade etti.
     Birliğin göstereceği arsaya zeytin işleme, depolama, paketleme tesisi yapılacağını vurgulayan Tapsız, Bu proje için GAP İdaresi 1 milyar lira bütçe öngörüyor. Bu bütçenin yüzde 15ini birlik, yüzde 85ini ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi temin edecek dedi.
     Tapsız, projenin Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programınca da desteklediğini sözlerine ekledi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de, çalışma kapsamında yatırımların yanı sıra eğitim, seminer, fuar ve pazarlama ile ilgili desteklerin olacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, Vali Tapsız, Karahocagil ve Birlik Başkanı Hüseyin Polat, bölgede üretilen organik zeytinlerin katma değerinin, karlılığının, sosyal ve ekonomik faydası ile rekabet gücünün arttırılması hedeflenen işbirliği protokolünü imzalandı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kiliste organik zeytincilik geliştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER