Kırıkkalede İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum projesi

Kırıkkalede İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum projesi -İl Milli Eğitim Müdürü Okur: -Amacımız, tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişme


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, amaçlarının tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
     Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesinin ortaklaşa olarak yürüttükleri, İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum projesi kapsamında öğrenciler daha temiz daha yaşanabilir bir çevre adına Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptılar.
     Öğrenciler adına bir açıklama yapan Atatürk Ortaokulu Okul Temsilcisi Zeynep Sina Ersan, projeden önce Kırıkkalenin temizlik konusunda yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Özellikle yazın kafamızı çevirip baktığımızda çekirdek kabukları şehri kaplıyordu. Çoğu insan bundan herhangi bir rahatsızlık duymuyordu. Çünkü her ne kadar yanlış olsa bile alışılagelmiş bir görüntü idi. İnsanlar bu şekilde kabullenmişlerdi Kırıkkaleyi. Fakat azda olsa bir takım grup bu görüntüden rahatsız oluyordu. İşte projenin ilk basamaklarını bu bir takım grup dediğimiz kişiler gerçekleştirdi. Fakat sadece çekirdek gruplar ile sınırlı kalmıyordu. Sigara izmaritleri, çevreye duyarsızca atılmış ambalajlar ve insanların tükürükleri hem çevremizi çirkinleştiriyor, hem de sağlımız açısından olumsuz bir etki yaratıyordu. Bu tür konularda duyarlı olmak gerekir. Bir Kızılderili atasözü derki, dünya dedelerimizden miras kalmadı, biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık, demiştir. Hiç birimizin bencilce davranmaya hakkı yok. Bu dünya bizim tapulu malımız değil. Onu kirletmek yerine kirlerinden arındırmamız lazım. Bizden sonra gelecek milyonlarca insana sıkıntılar çektirmek ne derece adildir ki. Atmosfere saldığımız klorofloro karbonlar ozon tabakasını her geçen gün biraz daha inceltmekte ve deliği büyütmektedir. Ozon tabakası bizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Eğer bizi koruyacak bir kalkanımız olmazsa savaşlarda nasıl kılıç darbelerinden kaçamazsak aynı şekilde yaşam kaynağımızın o zararlı ışınlarından da korunamayız.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise öğrencileri tek tek tebrik ederek konuşmasında projenin önemine değinerek, şöyle konuştu:
     Amacımız, tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Böylelikle okul içinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde ve oluşan her türlü çevre ortadan kaldırılmasında düşünen, sorgulayan ve hesap soran, aynı zamanda çevrenin iyileştirilmesi için fiilen çaba sarf eden bir gençlik oluşturmaktır.
     Öğrenciler, basın açıklamasının ardından esnafı ziyaret ederek, çevre temizliği bilincini anlatan broşürler dağıttılar.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER