Kırıkkalenin yatırım avantajları tanıtıldı

Kırıkkalenin yatırım avantajları tanıtıldı -Yeni Teşvik Sistemi Yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Kırıkkalenin yatırım avantajlarını tanıtmaya yönelik ilk ziyaret ATOya düzenlendi


KIRIKKALE (A.A) - Yeni Teşvik Sistemi Yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Kırıkkalenin yatırım avantajlarını tanıtmaya yönelik ilk ziyaretin Ankara Ticaret Odasına (ATO) düzenlendiği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Salih Bezciyi ziyarete, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkan vekili Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı M. Haşim Baloğlu ile Güç Birliği heyeti ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.
     Açıklamada, Kırıkkale açısından oldukça verimli geçen ziyaret kapsamında, Kırıkkalenin yatırım avantajları tanıtıldığı,Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürü Vural Örsdemir tarafından, ATO Meclis üyelerine yeni teşvik sistemi ve bu teşvik sisteminde Kırıkkaleye yatırım yapmanın avantajları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldığı kaydedildi.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen toplantının kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu bizim için değerli bir buluşmadır. Kırıkkale önceleri Ankaranın bir ilçesiydi, şimdi ise banliyö ili oldu. Ankara-Kırıkkale arası ulaşım açısından 40 dakika sürmektedir. Biz bir çalışma yapıyoruz. Herhangi bir siyasi kaygı gözetmeden Güç Birliği Heyeti oluşturduk. Yeni Teşvik Sisteminin Kırıkkaleye sağladığı avantajları tanıtmak için bir kitap hazırladık ve bunları size anlatmaya geldik. Kırıkkale Teşvik Sisteminde 4. bölgede ve daha çok teşvik alır hale geldi, Kırıkkalede 2 OSB var, altyapıları hazır ve bütün boş parselleriyle yatırımcısını bekliyor. Gelecek bütün yatırımcılara destek vereceğiz. Kırıkkale TÜPRAŞ ve MKEyi bünyesinde barındıran bir yatırım merkezidir. Biz ayrıca Türkiyede ilk defa Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde Savunma Sanayi Anabilim Dalı Başkanlığını kurduk. Bu da gösteriyor ki Kırıkkale yatırıma ve yatırımcıya önem ve değer veriyor.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, burada bir Kırıkkaleli olarak konuştuğunu belirterek, şunları söyledi:
     Ben bir Kırıkkaleli olarak konuşuyorum. Tanıtım çok önemlidir, sizler herkesimi toplayarak bir araya getirdiniz. Bugüne kadar hiç bir il böyle bir çalışma yaparak bizleri ziyaret etmemiş ve ilinin yatırım avantajları hakkında bu denli bir hazırlık sunmamıştır. Sayın Valim ve ekibi bu şekilde fikren ve zikren hazır olduğunu gösterdi. Gel kardeşim yatırımını yap diyorlar, cidden hazırlanmışlar, iş gücü açısından tecrübe de var, bilgi birikimi de var, MKEK gibi becerekli işçilerin çalıştığı bir okul var. Artık yatırım için bahane yok, bu müthiş bir fırsat.
     Toplantının ardından, Hisarcıklıoğlu ve Bezci tarafından Başbakan Yardımcısı Atalay ve Kırıkkale Valisi Günere, günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırıkkalenin yatırım avantajları tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER