Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden bilgilendirme

Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden bilgilendirme


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının geçici bakım evine sahiplendirme işlemlerinin hızla devam ettiği bildirildi.
     Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Geçici Hayvan Bakım evinin 04 Ekim 2010 tarihinde faaliyetlerine başladığı, bugüne kadar bin 620 köpek kısırlaştırması, aşılama ve küpeleme işleminin yapılarak bunlardan 620sinin sahiplendirildiği, binin ise alındığı cadde ve sokaklara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği geri bırakıldığı kaydedildi.
     Vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi ile ilgili Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yürüttükleri ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Bununla ilgili olarak Kırıkkale Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilköğretim okullarımızda seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenliyor, öğrencilerimizi Hayvan Bakım evine davet ederek çalışmalarımızı yerinde görmelerini sağlıyoruz. Ayrıca hayvan sever vatandaşlarımıza bakım evimizde çalışma ve faaliyetlerimizi göstermeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Halkımızın sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili şunları bilmeleri gerekmektedir. Biz müdürlük olarak sokak hayvanlarını yakalama aracı ile bakım evimize getirip kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve işaretlemelerini yaparak sahiplendirilmesi için çalışmakta, sahiplendirilememiş ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği alındıkları yere geri bırakılmasını sağlamaktayız. Dolayısıyla çevremizde, sokakta küpeli köpekler elbette olacak ancak küpeli bu hayvanlar rehabilite edildikleri için önceki hallerine göre daha sakin bir durumda olacaklarından onlara şiddet uygulamadığımız sürece bizlere zarar vermeyeceklerdir.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER