Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden bayram tedbirleri

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden bayram tedbirleri


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, bayram tatili süresince karayollarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiğini, sürücülerin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik kurallarına yeterince uymadıkları ve bunun sonucunda da üzücü trafik kazalarının meydana geldiğinin görüldüğünü bildirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 18-21 Ağustos 2012 tarihleri arasındaki Ramazan bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, tüm yol kullanıcılarını trafik güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmak amacıyla her zaman alınan ve uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak karayollarında bazı tedbirler alındığı kaydedildi.
     Trafik hizmetlerinde çalışan tüm personel denetlemede görevlendirilerek ekip sayısı arttırılarak güzergahlardaki önemli kavşak ve geçitlerde sabit ve seyyar ekipler ile sürekli denetimler yapılacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takoğrafları şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları ve diğer hususlar titizlikle kontrol edilecek arıza ve eksiklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir. Trafik kazalarında hız bir numaralı katildir. Bayram tatili süresince ve sonrasında dört adet Radar aracımızla Balışeyh-Delice, Balışeyh-Kırıkkale, Kırıkkale-Keskin, Keskin-Kırşehir istikametinde geliş ve gidiş olarak şok radar uygulamaları yapacaktır. Amacımız ceza yazmak değil hızı azaltarak sizleri korumaktır.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşinde etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04-07:30 saatlerinde Keskin ve Balışeyhde, batı istikametine ise akşam üzeri 18:00-21:00 saatleri arasında ilimiz girişinde uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin kısa süreli araçtan inmeleri istenecek ve bu sırada araçların teknik şartlara uygunluğu kontrol edilirken hem aracın iç mekanındaki havanın değişmesi, hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebzede olsa giderilmesi sağlanacaktır. Şehir merkezinde egzozundan çevredekileri rahatsız edecek derecede yüksek ses çıkaran motosiklet, motorlu bisiklet ve diğer araçlara yönelik yapılan uygulamalarımız devam edecektir. Arife günü halkımızın yoğun olarak ziyarette bulunacağı Kırşehir yolu üzerinde bulunan Yahşihan mezarlığında park sorununun yaşanmaması, yolun karşısına geçişlerde herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için gerekli trafik tedbirleri alınacaktır. Şehir merkezindeki ana caddeler ile alışveriş merkezleri önünde yaya ve trafik ekipleri görevlendirilerek vatandaşlarımızın bayram alışverişlerini rahat bir şekilde yapmaları sağlanacaktır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden bayram tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER