Kırıkkale Gıda Tarım ve hayvancılık İl

Kırıkkale Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Kırbaştan Çelebi ilçesine ziyaret


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Çelebi ilçesini ziyaret etti.
     Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kırbaş yaptığı açıklamada, kentte Arazi Toplulaştırma çalışması yapılan tek yerin Çelebi ilçesine bağlı Karabucak köyü olduğu belirtti.
     Çelebi ilçesinin verimli topraklara sahip olup, 12 bin 240 hektar arazisi bulunduğunu ifade eden Kırbaş, şöyle konuştu:
     Bu arazilerin 5 bin 228 hektarı sulanabilmektedir. 8 bin 200 hektar buğday, 1 bin 65 hektar ayçiçeği, 235 hektar baklagil ekimi yapılmaktadır. Yem bitkileri ekilişi hızla artmaktadır. Buna bağlı olarak da büyükbaş hayvancılıkta gelişme kaydedilmektedir. İlimizin en büyük süt keçisi çiftliği bu ilçemizde bulunmaktadır. Meyvecilik ve bağcılık da ilçede yaygınlaşmaya başlamıştır. Çelebi ilçemiz çok verimli topraklara sahip ve Kızılırmakın kenarında sulama imkânlarını da bulunduruyor. Sulamadan daha etkin yararlanmak için, sulama birliği veya sulama kooperatifinin biran evvel kurulması gerekiyor. İlçedeki tarımsal atılıma katkı sağlamak için patates demonstrasyon alanları da kurulacak.
     Karabucak Köyü Muhtarı Harun Kaya ise toplulaştırmanın çok faydalı olduğunu ve hem verimliliğin arttığını hem de karlı bir üretim yapma imkanı bulduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Gıda Tarım ve hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER