Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun:

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun: -Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığı, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturmaktadır


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, dünyada ve Türkiyede ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığının, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturduğunu bildirdi.
     Dr. Uzun, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, alkol, uyuşturucu maddeler, sigara, gibi bağımlılıklar birey ve topluma ekonomik, sosyolojik ve psikolojik açıdan zarar verdiğini telafisi güç sonuçlar doğurduğunu kaydetti.
     Dünyada ve Türkiyede ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığı, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturduğunu ifade eden Dr. Uzun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Son yıllarda yeni bir bağımlılık türü olan -internet- bağımlılığımda en az madde bağımlılığı kadar tehlikeli bir boyut almış,zamanının çoğunu bilgisayar karşısında geçiren birey ailesinden, sosyal çevresinden soyutlanarak yalnızlaşmakta ve sosyal sorumluluklarını yerine getiremez hale gelmektedir. Bu da aile içi iletişimin kopmasına ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımına zemin hazırlamaktadır. Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.
     Dr. Uzun, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası ile tüm bağımlılıkların henüz oluşmadan önlenmesini amaçlandığını, belirterek, bağımlılıkları önlemek, bağımlılıkları tedavi etmekten daha kolay ve daha ekonomik olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER