Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu: -Üniversiteler, aydınlanmanın ve sorgulamanın merkezidir


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, üniversitelerin aydınlanmanın ve sorgulamanın merkezleri olduğunu bildirdi.
     Kesimoğlu, ODTÜdeki olaylar nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜde yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu kaydetti.
     Üniversitelerin her çağda bağımsız bilim yuvaları olduğunu ifade eden Kesimoğlu, şunları belirtti:
     Trakya, Kırklareli, Çanakkale 18 Mart ve Namık Kemal üniversitelerinden oluşan Trakya Üniversiteler Birliğinin ODTÜdeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamadan demokrasimiz adına utanç duyuyorum. Üniversiteler, aydınlanmanın ve sorgulamanın merkezidir. Oraya binlerce polisle gidip gövde gösterisi yapmaya ve bizzat ODTÜlülerin ülkemize kazandırmış olduğu Göktürk 2 uydusuyla kendi propagandasını yapmaya çalışan diktatörler her zaman cevabını alır.
     Binlerce polisle giderek öğrencileri provake eden ve slogan atıyorlar diye onlara terörist muamelesi yapanlar almaları gereken cevabı almışlardır. Trakya Üniversiteler Birliği yayınladığı bildiride olayların demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı verici olduğunu belirtmektedir. Asıl kaygı verici olan bu bildiriyi yayınlayanların üniversitelerimizi yönetmeleridir.
    
     -Yeni asgari ücretin belirlenmesi-
    
     Eğitim-İş Kırklareli Şubesi Mali Sekreteri Gökhan Erbay, asgari ücrete yapılan zammın yetersiz olduğunu savundu.
     Erbay, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamlarını emekleri karşılığında sürdürenler açısından asgari ücretin son derece önemli olduğunu belirtti.
     Ulusal gelirin adaletli şekilde paylaşılması ve asgari ücrete yansıtılması gerektiğini ifade eden Erbay, şunları kaydetti:
     Asgari Ücret Komisyonu tarafından önümüzdeki yıl geçerli olacak asgari ücret belirlendi. Buna göre 2013ün ilk 6 ayı için asgari ücret yüzde 4,1 artışla 774 TL, ikinci 6 ay için ise yüzde 4,4 artışla 804 lira olacak. Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 985 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 208 TLdir. Yapılan zam çok yetersizdir. Emekçiler yine açlığa mahkum edilmektedir.
     Bugün Türkiyedeki emek piyasasında, asgari ücret, işsizlik ve enflasyon arasındaki ilişki yeterince sağlam veriler üzerinden ele alınmamaktadır.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER