Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklareli Valisi Yaman: 2013 yılı yatırım yılı olacak


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman 2013 yılı yatırım yılı olacak dedi.
     Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor, sağlık, kültür ve milli eğitim açısından Kırklarelide önemli yatırımların yapılacağını söyledi.
     Kırklareli halkının kaliteli ve güzel hizmetlere layık olduğunu ifade eden Yaman, 2013 yılında Atatürk Stadı yenilenerek, Gençlik Merkezi ve yüzme havuzu inşa edilecek. Sağlık açısında, yeni Kırklareli Devlet Hastanesinin yapımı için çalışmalar başlayacak. Kültür varlıkları açısından da Yayla Mahallesinde önemli çalışmalar yapılarak tarihi binaların bazıları restore edilecek. Milli Eğitim alanındaki yatırımlarımız her zaman olduğu gibi devam edecek. 2013 yılı yatırım yılı olacak diye konuştu.
    
     -Tarihe Ayna Tutan Mimari Projesi
     -Proje kapsamında Kent Kültür Evi oluşturulacak
    
     Kırklareli Belediyesi Tarihe Ayna Tutan Mimari Projesi kapsamında Kent Kültür Evi oluşturacak.
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansına sunulan projenin kabul edildiğini söyledi.
     Çağlayan, proje kapsamında Yayla Mahallesi Lale Sokakta belediyeye ait 3 katlı tarihi yapının restore edilerek Kent Kültür Evine dönüştürüleceğini belirtti.
     Proje ile kentteki turizm potansiyelinin gelişeceğini aktaran Çağlayan, şunları kaydetti:
     Tescilli taşınmaz bir kültür varlığı olarak nitelendirilen tarihi evin Kent Kültür Evi olarak Kırklareli halkına kazandırılması için ilk adım atıldı. Proje ile aynı zamanda Yayla Mahallesi özelinde yapılan çevre düzenlemesi ve kültür turizmini geliştirme çalışmalarına da dolaylı olarak katkı sağlanacaktır. Yayla Mahallesinin tarihi dokusunun korunması çerçevesinde yapılan faaliyetler açısından önem taşıyan bu projenin, Yayla Mahallesinde restore edilmeyi bekleyen diğer binalar içinde özendirici ve teşvik edici nitelikte olması hedeflenmektedir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER