Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Bayat ekmek toplama kampanyası başlatıldı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediyesince bayat ekmek toplama kampanyası başlatıldı.
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, kentin 20 noktasına bayat ekmek toplama kumbaraları konulduğu belirtti.
     Toplanan bayat ekmeklerin sokakta ve doğada aç kalan hayvanlara verileceğini ifade eden Çağlayan, Evlerde bayatlayan ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek için bayat ekmek kutuları oluşturduk. Toplanacak ekmekler aç olan hayvanlara verilecektir. Bütün duyarlı vatandaşların bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Vali Yaman, EMITT Fuarını gezdi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarını (EMITT) gezdi.
     Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yaman, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde açılan fuarda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağın tanıtımının gerçekleştirildiği standı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Vali Yamanın Kırklareli standını ziyaret eden vatandaşlara hardaliye ikram etti.
     Fuar, 27 Ocak Pazar günü sona erecek.
    
     -Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Altıntel-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, muhtarların afetlere karşı planlı olması gerektiğini bildirdi.
     Altıntel, Ticaret Borsası konferans salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
     Altınel, burada yaptığı konuşmada, olası bir facia anında sokak, mahalle ve köy gibi bölgelerde halkın toplanacağı güvenilir yerlerin tespit edilerek, muhtarlar tarafından planlanması gerektiğini söyledi.
     Afet olaylarında muhtarlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Altıntel, Kızılay ya da AFAD gibi kurumlar ilin afet eylem planını yapar. Mahalle muhtarları da buna benzer bir çalışma yaparak afet olayına karşı hazır olur. Planlı şekilde hareket edilirse can ve mal kayıplarının önüne geçilebilir. Bir afet olayı sırasında planınız yok ise panik yaşar ve ne yapacağınızı bilmezsiniz. Muhtarların afetlere karşı planlı olması gerekiyor. Olası facialara ya da doğal afetlere karşı mahalle muhtarları sürekli tedbirli ve hazırlıklı olmak durumundadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER