Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Babaeski Belediye Başkanı Hacı: -Toplumumuzda vergi bilinci ve ahlakının ön plana çıkartılması gerekmektedir


KIRKLARELİ (A.A) - Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, toplumda vergi bilinci ve ahlakının ön plana çıkartılması gerektiğini bildirdi.
     Hacı, Vergi Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, vergi bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemli olduğunu belirtti.
     Vergilerin geleceğin teminatı olduğunu aktaran Hacı, şunları kaydetti:
     Vergiyi devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklayabiliriz. Devletimizin, vatandaşlara yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi temel altyapı hizmetlerini sağlayabilmektir. Vergi ödemenin en temel ilkelerinden biri, toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmeleridir. Devletimizin vatandaşlarına hizmet götürmede, onların refah içerisinde yaşamalarını sağlamada en büyük kaynak vergidir. Toplumumuzda vergi bilinci ve ahlakının ön plana çıkartılması gerekmektedir.
    
     -Vali Yamana ziyaret-
    
     Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin, Vergi Haftası dolayısıyla Vali Mustafa Yamanı ziyaret etti.
     Valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Şahin, gerçek kazançlarını beyan ederek vergilerini ödeyen mükelleflere teşekkür etti. Şahin, vergi bilincinin yaygınlaştırılması için hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.
    
     -Linux ve Özgür Yazılım eğitimi-
    
     Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğünce öğrencilere yönelik Linux ve Özgür Yazılım eğitimi verildi.
     Linux Kullanıcıları Derneği Üyesi Özlem Özgöbek, Kültür Merkezi Salonunda öğrencilere Linux ve özgür yazılım konusunda bilgiler verdi.
     Yazılımlar olmasa bilgisayarın donanımsal parçalarının hiçbir şekilde kullanılmayacağını belirten Özgöbek, yazılımların donanımlara komut verdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER