Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Cerit:

Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Cerit: Bir bireyin gelecekteki yaşantısı için yapacağı en iyi yatırım, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığıdır


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, bir bireyin gelecekteki yaşantısı için yapacağı en iyi yatırımın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı olduğunu bildirdi.
     Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, fiziksel aktivitenin olumlu etkilerinin görülebilmesi için özellikle çocukluk ya da ergenlik döneminde bu yönde alışkanlık kazanılması gerektiğini anlattı.
     Çocukların yaşlarına uygun spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Cerit, şunları kaydetti:
     Çocuklar uzun süre televizyon ve bilgisayar karşısında kalmamalıdır. Haftada 3-4 kez yapılan, 30 ila 60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir. Bir bireyin gelecekteki yaşantısı için yapacağı en iyi yatırım düzenli fiziksel aktivite alışkanlığıdır.
     Fiziksel aktivite, günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanır. Yürümek, koşmak, sıçramak, yüzmek, bisiklete binmek, çömelmek, kalkmak, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri gibi temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren çeşitli spor dalları, egzersiz, oyun, ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilebilir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Cerit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER