Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Osmanlı eserleri eski kimliğine kavuşuyor


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Osmanlı eserlerinin eski kimliğine kavuşacağını bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, belediye olarak tarih, kültür ve sanat alanındaki değişim ve gelişim projelerinin devam ettiğini belirtti.
     Kentsel sit alanı içerisinde bulunan Eski Belediye ve Eski Saray Caddesi aksı üzerinde, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan birçok tescilli han, hamam, kahvehane, çeşme ve Antep evinin yer aldığını belirten Güzelbey, Osmanlı eserleri eski kimliğine kavuşuyor değerlendirmesinde bulundu.
     Aynı zamanda söz konusu aks üzerinde unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasların da bulunduğunu aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     Somut ve somut olmayan kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan bu aksın restorasyonu bizim için ayrı bir öneme sahip. Burası kültür yolunun ve hanlar bölgesinin de önemli bir parçasını içerisinde barındırıyor. Eski Belediye ve Eski Saray Caddesi aksında sokak sağlılaştırma projesinde çalışmalar Eylül ayında başlandı. İnşallah bir yıl içerisinde de tamamlanacak. Böylece, hanlar, Antep evleri, aks üzerindeki diğer taşınmaz kültür varlıklar ve sokakların hak ettiği özgün kimliğine kavuşacak.
     Turizm potansiyelinin artması ve geleneksel dokunun korunmasıyla, tarihten gelen tüm yaşam izlerinin nesiller boyu yaşatılmasının sağlanacağını vurgulayan Güzelbey, Diğer bütün projelerimizde olduğu gibi bu proje de kamu-sivil birlikteliğinin bir örneği olacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER