Kırkpınar ağalarından, Edirne Belediye Başkanı

Kırkpınar ağalarından, Edirne Belediye Başkanı Sedefçiye ziyaret


EDİRNE (A.A) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ve eski ağalar, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi ziyaret etti.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Seyfettin Selim, eski Kırkpınar ağalarından Mehmet İriş, Kırkpınar Kültürünü Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanlığını yürüten eski Kırkpınar ağalarından Alper Yazoğlu ve derneğin yönetim kurulu üyeleriyle makamında biraraya geldi.
     Sedefçi, burada yaptığı konuşmada, Kırkpınarın Edirne halkının malı olduğunu söyledi.
     Hamdi Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikayanın Kırkpınar hakkındaki açıklamasına ilişkin olarak da, Kırkpınarın tüm yükünü Edirne Belediyesi çekiyor. Her yıl ortalama 2 milyon lira harcıyoruz ve 150 personelimiz Kırkpınar için çalışıyor. Federasyon başkanının söylediği gibi bize 1 milyon lira değil, geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığından 185 bin lira geldi. Ayrıca, bizim amacımız Kırkpınarı dünya markası yapmak. Bu nedenle Doğuş grubu ile anlaşma yaptık dedi.
     Yazoğlu da, Sedefçinin 19 yıldır Edirne Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bu süre içerisinde yağlı güreşlere katkıda bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Kırkpınar ağalarından, Edirne Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER