Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemeleri

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemeleri


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemeleri kapsamında 27 çeşit makine ve ekipmana hibe desteği verileceği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülmecit Yaşa, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programının, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik olacağını kaydetti.
     Desteklemenin, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulduğunu aktaran Yaşa, şunları ifade etti:
     Bu kapsamda destekleme programına alınacak 27 çeşit makine ve ekipmanlara hibe desteği uygulanacaktır. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin başvurularını şahsen bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya ilçe Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. 3 Temmuzda başlayan başvurular 1 Ağustosta sona erecektir. İlgilenen çiftçilerimiz il müdürlüğümüz internet sitesinden veya il, ilçe müdürlüklerimizden gerekli bilgileri alabilirler.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER