Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı -Program kapsamında makine ekipman alımı desteklemeleri devam ediyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gümüşhanede kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin belirlenmiş makine ve ekipman alımları ve yerinde montajın desteklenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Irkın, yaptığı açıklamada, kırsal kalkınma yatırımlarının amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek olduğunu belirtti.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 2006 yılında başladığını ifade eden Irkın, şunları kaydetti:
     İlk iki yıl sadece ekonomik yatırım projelerine destek verilmiştir. Projelerde verilen hibe desteği hibeye esas proje bedelinin yüzde 50si oranındadır. Üçüncü yıldan itibaren günümüze kadar toplam yedi etap gerçekleştirilmiş olup, bu destek kapsamında bugüne kadar toplam 764 makine ekipman alımına 3 milyon 158 bin 112,26 lira proje bedeli üzerinden bir milyon 579 bin 56,13 lira hibe ödemesi gerçekleştirildi. Program 2015 yılına kadar devam edecektir. 2012 yılında 8. etap programı kapsamında toplam 197 makine ve takım alımına 989 bin 983,20 lira proje bedeli üzerinden 494 bin 991,60 lira hibe desteği ödemesi müracaatı alınmış olup, 183 makine ekipman alımına toplam 854 bin 791,12 lira proje bedeli üzerinden 427 bin 395,56 lira hibe desteği gerçekleştirilmiştir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı, ilimiz çiftçisine önemli ölçüde fayda sağlamıştır. Gelecekte de çiftçilerimizin bu projelerden yararlanmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER