Kırşehirin kültür haritası çıkarılacak

Kırşehirin kültür haritası çıkarılacak -AEÜ ve Kırşehir Kent Konseyinin başlattığı proje kapsamında köylerde yaşayan 60 yaşın üzerindeki kişilerden bilgi toplanıyor


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Kırşehir Kent Konseyi tarafından hazırlanan Kırşehirin Kültür Haritası Çıkarılıyor Projesi kapsamında köylerde yaşayan 60 yaşın üzerindeki kişiler ziyaret edilerek, bilgiler toplanıyor.
     Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, proje için oluşturulan ekibin Yağmurlu Büyükoba ve Yağmurlu Sayoba köyünü ziyaret ettiğini söyledi.
     Üçgül, 60 yaşın üzerindeki kişilere Kırşehirin sosyal, kültürel ve ekonomik özellikleri ile ilgili sorular sorularak, konuşmaların kamera kaydının yapıldığını aktardı.
     Kırşehirin geçmişteki sosyokültürel ve ekonomik özelliklerinin araştırıldığı projede bir sözlü tarih çalışması yapıldığını belirten Üçgül, Ziyaret edilen köylerde muhtarlar ve köyün ileri gelenleri ile röportajlar yapan ekip üyeleri, Kırşehirin gelenek ve göreneklerini kayıt altına alıyor. Bunları ilerleyen dönemde tüm Türkiyeye bir belgesel ile anlatmayı planlıyoruz diye konuştu.
     Üçgül, köylere giden ekipte gözlemcilerin de olduğunu ifade ederek, Konseyimizin yönetişim grubu üyeleri gittikleri köylerde yardım yapılması gereken okulları, sağlık kuruluşlarını ve muhtaç insanları tespit ederek kayıt altına alıyorlar. Köylerde bulunan yıkık,harabe halde bulunan okulları onarmak, boyamak öğrencilere daha rahat bir eğitim yuvası oluşturmak için el ele veriyorlar dedi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırşehirin kültür haritası çıkarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER