Kırşehirin hedefi Kapadokyaya gelen 100 bin

Kırşehirin hedefi Kapadokyaya gelen 100 bin Japon turist -Kırşehir Valisi Çakacak, Japon Hükümeti tarafından Kaman Kalehöyükte yürütülen kazı çalışmalarından elde edilen eserlere Japon turistlerin ilgi göstereceğine inandığını belirtti


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Japon Hükümeti tarafından Kaman Kalehöyükte yürütülen kazı çalışmalarına, Kapadokyaya gelen Japon turistlerin ilgi göstereceğine inandığını söyledi.
     Çakacak, Makissos Otelde düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde, 1986 yılından bugüne kadar Kalehöyükte çıkarılan eserlerin Japon Hükümetinin de desteği ile açılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde sergilendiğini ifade etti.
     Özellikle müzenin ve daha sonra kurulan Japon Bahçesinin Kırşehirde turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Çakacak, "Her yıl Kapadokya bölgesini ziyaret eden yaklaşık 100 bin Japon turistin bu bölgeye ilgi göstereceğine inanıyorum" dedi.
     Kırşehiri Kapadokyanın giriş kapısı olarak nitelendiren Çakacak, Valilik, Kırşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yurt içinde ve dışındaki fuarlara katılarak kentin tarihi, doğal ve jeotermal turizm potansiyelini tanıtmaya gayret ettiklerini dile getirdi.
     Çakacak, 5 bin yıllık tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kırşehirin, felsefeleriyle Anadoluyu aydınlatan alperenlerinin geride bıraktığı zengin kültür birikimine ve Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen medrese, zaviye, türbe, köprü ve kervansaray gibi tarihi eserlere sahip olduğunu anlattı.
     Kırşehirin, Seyfe Gölü Kuş Cenneti, Hirfanlı Baraj Gölü gibi önemli doğal güzelliklerinin yanında, şifalı termal kaynaklarıyla dikkati çektiğini belirten Çakacak, mevcut tesislerin arttırılmasıyla birlikte adını termal kent olarak daha iyi bir şekilde duyuracağını söyledi.
     Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Kırşehirin, yüzyıllar önce kurulan Cacabey Gökbilimler Medresesi gibi bir eser ile Anadolunun Türkleşmesi ve Müslümanlaşmasını sağlayan Ahi Evran-ı Veli, Aşık Paşa, Şeyh Süleyman Türkmani gibi değerleri, Ahilik geleneği ve Neşet Ertaş gibi büyük bir ozanı olduğunu söyledi.
    
     -Turizm Haftası, Neşet Ertaş türküleri ile başladı-
    
     Konuşmaların ardından, Neşet Ertaşın kurulmasına önayak olduğu Kültür Bakanlığı Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu bir konser verdi. Topluluk üyeleri, davetlilere, Neşet Ertaşın Zahidem, Şirin Kırşehir, Yalan Dünya, Neredesin Sen gibi türkülerini seslendirdi.
     Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Seyfe Gölü Kuş Cennetinin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Kırşehirin hedefi Kapadokyaya gelen 100 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER