Kivi fiyatları belirlendi

Kivi fiyatları belirlendi


ORDU (A.A) - Ordu Kivi Üreticileri Birliğince kivi fiyatlarının belirlendiği bildirildi.
     Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, Muhtarlar Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, kivinin gramına göre olan fiyatlarını açıkladı.
     Türkiyede ilk defa kivi fiyatını Ordu Kivi Üreticileri Birliği olarak açıklama şansı bulduklarını anlatan Uzunlar, Bu konuda mutluyuz. Bundan sonra da her yıl kivi fiyatlarını açıklayacağız. Artık üreticimiz elindeki malını ne zaman satacağım, kaça satacağım tereddütünde olmayacak. Bu fiyatlar birlik üyeleri adınadır diye konuştu.
     Gramına göre 1 ile 1,50 lira arasında değişen fiyatlarla kivi tutarının belirlendiğini anlatan Uzunlar, 80 gram üstü 1,50 lira, 60 ile 80 gram arasındaki ikinci sınıf kivi 1 lira, 40 ile 60 gram arasındaki kivi fiyatı da 0,40 lira. Alımlarda 1 tona kadar peşin ödeme yapılacak. Bir tonun üstündeki kiviye ise yüzde 50 peşin, diğer vadesi de yılbaşına kadar seri tekrarla alımı yapılacaktır dedi.
    
     -Kivi toplanırken dikkat edilmeli-
    
     Uzunlar, üreticilerin kivi toplarken dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
     Kivimizi toplarken çok özen göstermemiz gerekiyor. Kivi sert gibi gözüküyor ama narin bir ürün. Kasalara koyulurken de dikkatli yerleştirilmelidir. Gramları ayarlanarak kasalara koyulmalıdır. Ayrıca kivinin aromasını ölçtürmeden toplamamız lazım. Eğer üreticilerimizde ölçüm aleti yoksa ürünlerini bize getirsinler, biz aromasını ölçeriz. Ölçüm sonrasında kivinin toplanma tarihini belirtiriz.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kivi fiyatları belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER