Kızılaydan kan bağışı çağrısı

Kızılaydan kan bağışı çağrısı


KOCAELİ (A.A) - Türk Kızılayı İzmit Kan Bağış Merkezi, hava sıcaklarında yaşanan artışın bölgeyi etkisi altına alması ve Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarının tükenmesi nedeniyle vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.
     Türk Kızılayı İzmit Kan Bağış Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yaz döneminde, hava sıcaklıklarında yaşanan artış ve Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarının tükendiği belirtilerek, Türk Kızılayı İzmit Kan Bağış Merkezinin, bölgedeki 24 hastanenin kan ihtiyacının tamamını karşıladığı kaydedildi.
     Hava sıcaklıklarında yaşanan artış ve Ramazan ayının da etkisi ile hastanelerin kan ihtiyacının karşılanmasında sıkıntı yaşandığına yer verilen açıklamada, Özellikle yaz aylarında hasta ve hasta yakınlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilebilmesi için tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz denildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bağışladığınız bir ünite kandan üç kan ürünü elde edilmektedir. Her kan bağışında bulunduğunuzda, tanımadığınız üç kişinin hayatını kurtarmaktasınız. 18-65 yaş arası, önemli bir sağlık problemi bulunmayan her vatandaşımızı yanlarında T.C. kimlik numarası içeren bir kimlik belgesi ve tok karın ile kan bağış merkezleri ve gezici kan alma ekiplerimize bekliyoruz.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kızılaydan kan bağışı çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER