Kızılay, kapıları aşure dağıtmak için çalıyor

Kızılay, kapıları aşure dağıtmak için çalıyor -Türk Kızılayı, paylaşım kültürünü yaşatmak amacıyla Edirnedeki dar gelirli ailelere ve bağışçılarına aşure dağıtıyor -Edirne Şube Başkanı Kıray: -Kızılay, hem halktan aldıkl


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Türk Kızılayı, paylaşım kültürünü yaşatmak amacıyla Edirnedeki dar gelirli ailelere ve bağışçılarına aşure dağıtıyor.
     Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Metin Kıray, AA muhabirine Türk Kızılayının savaş döneminde yaralılara destek, barış zamanında yoksullara yardım görevlerinin yanında, toplumsal dayanışmayı artırıcı görevlerinin de bulunduğunu söyledi.
     Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. gününden itibaren yapımına başlanan aşurenin sosyal yardımlaşma ve toplumsal dayanışmayı artırıcı özelliği bulunduğunu belirten Kıray, Diğer özel günleri kutladığımız gibi Aşure Gününü de kutluyoruz. Türk Kızılayı Edirne Aşevi, 15 yıl önce açıldı. Günde yaklaşık 800 kişi aşevimizden yemek yiyor ve Aşure Gününde bu kişilere aşure ikram ediyoruz. Aşevine sahip olan az sayıdaki şubeden birisiyiz diye konuştu.
     Kıray, devlet dairelerine, esnafa, halka ve bağışçılara aşure dağıttıklarını kaydederek, Aşure Gününde 3 bin kişiye dağıtım yaptıklarını anlattı.
     Olumlu geri dönüş alınca mutlu olduklarını ifade eden Kıray, Kızılay böyle günlerde var mıdır diye soran insanları gördük ama bunu aksatmadan yaptığımız için artık bir alışkanlık haline geldi. 2-3 günlük süreçte dağıtımlarımızı yapacağız. Bu dağıtım kurumsal hale geldi, Türk Kızılayı Edirne Şubesinde. Kızılay bunu bir görev olarak zevkle, istekle yapıyor. Hem halktan aldıklarını halka vermiş oluyor hem de teşekkür etmek istediği kesimlere bu şekilde teşekkürlerini sunmuş oluyor şeklinde konuştu.
    
     -Kapı kapı dolaşarak aşure dağıtıyorlar-
    
     Şube tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı için aşevinde günler öncesinden hazırlıklara başlanıyor. Aşçıların hazırladığı malzemeler, 2 büyük kazanda özenle pişirilerek dağıtıma hazır hale getiriliyor.
     40a yakın malzemeyle üretilen aşureler kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri başta olmak üzere, dar gelirli ailelere, vatandaşlara, esnaflara ve bağışçılara kapı kapı dolaşılarak ikram ediliyor.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kızılay, kapıları aşure dağıtmak için çalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER