Kızılay Gıda Kartı Programı

Kızılay Gıda Kartı Programı -BM Dünya Gıda Programı Bölgesel Müdürü Daly Belgasmi: -Sizin insanınıza ve hükümetinize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Tebrikler


KİLİS (A.A) - BM Dünya Gıda Programı Bölgesel Müdürü Daly Belgasmi, Kilis konteyner kentteki markette, Kızılay Gıda Kartını denedi.
     Belgasmi, Türk Kızılayı ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı tarafından yapılan çalışma kapsamında, Suriyeli sığınmacılara Kızılay Gıda Kartı dağıtılmasının ardından, protokol üyeleriyle birlikte konteyner kentteki markette kartı test etti.
     Belgasmi, market çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, gördüklerinden çok memnun kaldığını belirtti. Görüştüğü Suriyelilerin kendisine gıda konusundaki kifayeti anlattığını ifade eden Belgasmi, kart sisteminin iyi çalıştığını bildirdi.
     Konteyner kentteki organizasyonu çok beğendiğini aktaran Belgasmi, Türk Hükümeti ve Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.
     Görmüş olduğum en büyük operasyon burada diyen Belgasmi, şöyle devam etti:
     Burada büyük bir süpermarket var. Taze sebze ve meyveler ile gıda maddeleri var. Bu dünyanın herhangi bir yerindeki market gibi. New York, Paris, İstanbul gibi. Market sahibi 17 çalışanı olduğunu söyledi. BM Dünya Gıda Programı olarak biz bu programla 80 lira vereceğiz. Günlük 2 bin 400 kaloriyi karşılayacak şekildedir bu. Dünya Gıda Programı olarak gerçekten çok teşekkür ediyoruz.
     Belgasmi, konteyner kentte yapılan çalışmalar ve gıda kartı dolayısıyla, Sizin insanınıza ve hükümetinize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Tebrikler dedi.
     Türkiye dışında da bu programı geliştirmeyi umut ettiklerini aktaran Belgasmi, bunun için bir araştırma içinde olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kızılay Gıda Kartı Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER