Kızıltepede dere ıslah çalışmaları sürüyor

Kızıltepede dere ıslah çalışmaları sürüyor


MARDİN (A.A) - AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ilçe genelindeki derelerin ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
     Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zergan deresinin ıslahı için ihale yapıldığını belirterek 230 bin nüfusu olan bir ilçenin ortasında böyle bir derenin pis suyun akışı günümüzde insanımıza yakışan bir durum değil dedi.
     Akdağ, şunları kaydetti:
     İlçe merkezinden geçen, Gündük-1 , Gündük-2 , Zergan ve Gümüş derelerinin projeleri, bölgemiz DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne hızlı bir şekilde tasdik edilmesini sağladık, DSİ Genel Müdürlüğü aynı şekilde projeyi kabul edip bölge müdürlüğümüze gönderdi. Derenin çevre korkuluk detayı Midyat taş kaplama ile yöre tarihine uygun şekilde yapılacak. Dere taş kaplama şeklinde olacak. Yeni yapılacak proje kapsamında, Gündük-1 deresinde, çift taraflı bin 750 metre kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı bin 750 metre demir korkuluk, bin 750 metre dere tabanı betonu, 11 adet menfez yapılacak.
     Gündük-2 deresinde, çift taraflı 2 bin metre kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı 2 bin metre demir korkuluk, 2 bin metre dere tabanı betonu 8 adet menfez yapılacak.
     Gümüş deresinde, Sedde imalatı, çift taraflı bin 450 metre istifli ve istifsiz taş tahkimatı, çift taraflı 9 bin 450 metre Midyat taşı kaplamalı demir korkuluk, 9 bin 450 metre dere tabanına perde imalatı, 10 adet menfez, 30 adet seki yapılacak.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Kızıltepede dere ıslah çalışmaları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER