KKAdan Siverek Çalıştayı

KKAdan Siverek Çalıştayı


ŞANLIURFA (A.A) - Karacadağ Kalkınma Ajansınca (KKA), Siverekte çalıştay düzenlendi.
     Kaymakam Hamza Erkal başkanlığında Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde yapılan çalıştaya Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Siverek Doğal Çiçek Soğanları Üreticileri Birliği, Tarım İlçe Müdürlüğü, Türk Eğitim Sen, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası, Muhtarlar Derneği, Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen, Emlakçılar Derneği, Siverek Bal Üreticileri Derneği, Şoförler Odası, Siverek Kuyumcular Derneği, Memur-Sen temsilciliği ile il genel meclisi üyeleri katıldı.
     Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, burada yaptığı konuşmada, Bölge Planı hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     2013 yılının sonu itibarıyla mevcut Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planının uygulama süresinin dolduğunu aktaran Karakoyun, Kalkınma Bakanlığının verdiği yetkiyle yeni dönem planın 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlandığını kaydetti.
     Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise ilçede ilk kez böyle bir toplantının yapıldığına dikkati çekti.
     Yıllarca Ankarada masa başında hazırlanan planların yerelde uygulanmaya çalışıldığını ifade eden Erkal, Doğal olarak bu planları başarısız oldu. Karacadağ Kalkınma Ajansının bu toplantısıyla coğrafi konumu, sahip olduğu tarımsal potansiyeliyle bölgesinin ve Türkiyenin en önemli ilçelerinden biri olan Sivereke katkıları büyük olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber KKAdan Siverek Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER