KKTCnin 29. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor

KKTCnin 29. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor -TBMM Türkiye-KKTC Partamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Öz, kutlama mesajı yayımladı


MALATYA (A.A) - TBMM Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, KKTCnin 29. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.
     Öz, mesajında, 15 Kasım 1983 gününün Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığını ilan ettiği önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirtti.
     29 yıl önce Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin ederek, Kıbrıs Türk Federe Meclisinin gerçekleştirdiği olağanüstü oturumla KKTCnin kuruluşunu ve bağımsızlık bildirgesini tüm dünyaya duyurduğunu bildiren Öz, şunları aktardı:
     Yıllarca vatandaş haklarından yoksun bırakılan Türk halkı elbette ki esarete boyun eğemezdi. Bağımsızlık ve hak uğruna sayısız şehit vererek elde ettiği o gün de ve Kıbrıs Türkünün varlığını sürdürmesi noktasında bugün de Türkiye her zaman kardeşlerinin yanındadır. Adada kalıcı ve adil bir barış olması için uğraş veriyoruz. Hükümet olarak Kuzey Kıbrıs Türk halkımızın yaşadığı yeşil ada, cennet ada ve yavru vatan olarak sahip çıktığımız Kıbrısımızın ve Kıbrıslı halkımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.
     Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık gününü kutlayan Öz, Kıbrıs Türk halkının sömürge altında kalmadan insanca ve onurlarıyla yaşamlarını sürdürmeleri için hayatlarını feda eden şehitlere Allahtan rahmet diledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber KKTCnin 29. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER