KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç:

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç: -Toplum olarak kültür seviyemizi yükseltmek istiyorsak her ferdin kitapla buluşması gerekiyor


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Toplum olarak kültür seviyemizi yükseltmek istiyorsak her ferdin kitapla buluşması gerekiyor dedi.
     Aykaç, KLÜ 3. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, günümüzde kağıt baskılı kitapların yerini elektronik kitapların aldığını söyledi.
     Çocuklara kitap ve okuma sevdasının aşılanması gerektiğini belirten Aykaç, şunları kaydetti:
     Toplum olarak kültür seviyemizi yükseltmek istiyorsak her ferdin kitapla buluşması gerekiyor. Kitap, tarih boyunca kadim bir bilgi taşıyıcısı ve önemli bir kültür, bilgi kaynağı olarak günümüze kadar önemini koruyarak gelmiştir. Bugün elimizde tuttuğumuz kağıt baskılı kitapların yanı sıra çok daha önemli hale gelen elektronik kitaplar söz konusudur. Gün geçtikçe elektronik olarak ifade ettiğimiz kitabın diğer kitaplara göre yerinin daha da artacağını söylememiz mümkündür. Dijital ortamda birçok faaliyet eskisine göre daha yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Buna rağmen kitapla olan ilişkimizin, kitaba olan yakınlığımızın, kültürümüz, dünyamız ve bilim dünyası açısından öneminin azalması söz konusu değildir.
     Etkinlikte, KLÜ Kütüphanesinden en fazla yararlanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER