KMÜ 2. Uluslararası Türkçe Konuşan

KMÜ 2. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresine hazırlanıyor


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi" 10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
     Kongrenin hazırlıkları sürerken üniversitede, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, başkanlığında üniversitenin akademik ve idari personelinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.
     Esengün toplantıda yaptığı konuşmada, KMÜ olarak kuruldukları günden bu yana 6 adet kongre düzenlediklerini, bu kongrelerde büyük tecrübe kazandıklarını söyledi.
     Uluslararası düzeyde yapacakları Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresinin ikincisine hazırlanmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Esengün, şunları kaydetti:
     "Geçmiş yıllarda edindiğimiz birikimlerin desteği ve tüm personelimizin özverili çalışmaları sayesinde kongreyi başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Ülkemizin, Karamanın ve üniversitemizin tanıtımı açısından bu organizasyonun çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kongreye gelen davetlileri karşılamak üzere Karaman otogarında üniversiteden iki görevlinin bulunacağı bir karşılama masası oluşturulacak. KMÜ öğrencileri ile misafir öğrenciler arasında kardeş öğrenci uygulaması yapılacak. Farklı ülkelerden gelecek kardeşleri ile birebir ilgilenecek olan KMÜlü öğrenciler, kongre süresince Türkiye, Karaman ve Türkçe ile ilgili bilgi aktarımı yapacak ve Türk kültürünü tanıtacaklar. Kongre kapsamındaki oturumlar üniversitenin yeni sosyal tesislerinin konferans salonlarında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KMÜ 2. Uluslararası Türkçe Konuşan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER