Kocaelide, LYS sınavında 5 bin 855

Kocaelide, LYS sınavında 5 bin 855 kişi görev alacak


KOCAELİ (A.A) - Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYSler sırasında Kocaelide 5 bin 855 kişi görev yapacak.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yarın yapılacak LYS-1, saat 10.00da 47 binada, LYS-5, saat 14.30da 6 binada, LYS-4, 17 Haziran 2012 Pazar günü saat 10.00da 28 binada, LYS-3, 23 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00da 46 binada, LYS-2, 24 Haziran 2012 Pazar günü saat 10.00da 28 binada yapılacağı bildirildi.
     Sınavlarda 5 bin 855 kişinin görev alacağı belirtilen açıklamada, sınavlara girecek adayların ve sınavda görevli personellerin ulaşımlarının sağlanması amacıyla, sınavın yapılacağı bölgelere, sabah oturumlarında saat 08.00den itibaren araçların artırılarak ulaşım sağlanacağı kaydedildi.
     Açıklamada, sınavların yapılacağı binalara girişte, adayların ve sınav görevlilerinin üzerlerinin emniyet görevlileri tarafından elle veya detektörle aranacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç) bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır.
     Adaylar, sınavın yapılacağı binaya, sadece T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınav Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu ile alınacaklar.
     Sınava giren adaylardan ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Sınav başladıktan sonra, toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklar.
     Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak, sınav salonundan dışarıya çıkan aday ise kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacak.
     Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYMye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebileceklerdir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide, LYS sınavında 5 bin 855 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER