Kocaelide deniz ulaşımında kış tarifesi

Kocaelide deniz ulaşımında kış tarifesi


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide yarından itibaren kış tarifesine geçileceği, sefer saatlerinde düzenlemeler yapıldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, deniz ulaşımında yeni tarifede sefer saatlerinde düzenlemeler yapıldığı, Yarımca, Değirmendere, Tütünçiftlik, Derince seferlerinin hafta içi devam edeceği, aktarma sefer uygulamasının yaz tarifesinde olduğu gibi kış tarifesinde de sürdürüleceği ifade edildi.
     Açıklamada, yolcuların sefer saatleri ile ilgili olarak belediyenin internet sitesi ve Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü ile iskelelerden bilgi alınabileceği kaydedildi.
     Öte yandan, Büyükşehir Belediyesinin deniz ulaşımında yaz aylarında rekor rakamlara ulaştığı, Büyükada ve Körfez turlarıyla 3 ayda yaklaşık 13 bin kişinin taşındığı, 8 yılda ise 5 milyon 225 bin kişinin taşındığı belirtildi.
     Açıklama, şöyle devam etti:
     Deniz ulaşım ağını genişleten Büyükşehir Belediyesi, mevcut Atatürk ve İnönü vapurlarını bakıma alarak, filosuna 2006 yılında yeni deniz otobüsleri kattı. İzmit Körfezinin tüm noktalarında deniz ulaşımını aktif hale getiren Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Derince, Yarımca, Tütünçiftlik, Hereke, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Ulaşlı, Halıdere, Ereğli ve Darıcaya olmak üzere, 12 iskeleden 4 deniz otobüsü, üç yolcu motoru ve iki şehir hatları vapuru ile günde 125 sefer gerçekleştiriyor. 8 yıl önce senede 100 bin olan yolcu sayısı ise bugün 5 milyon 225 bine ulaşmış durumda.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide deniz ulaşımında kış tarifesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER