Kocaelide evlilik arttı, boşanma azaldı

Kocaelide evlilik arttı, boşanma azaldı -TÜİK verilerine göre, yılın ikinci döneminde evlenen çiftlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artarak 4 bin 64e yükseldi -Söz konusu dönemde boşanan çiftlerin sayısı ise


KOCAELİ (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılı ikinci döneminde Kocaelide evlenen çiftlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artarak 4 bin 64e yükseldi. Aynı dönemde, boşanan çiftlerin sayısı ise yüzde 5,2 azalarak 676ya geriledi.
     AA muhabirinin TÜİK verilerinden derlediği bilgiye göre, Kocaelide bu yılın ikinci döneminde evlenen çiftlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artarak, 4 bin 64e yükseldi.
     Kentte, ortalama ilk evlenme yaşı erkekler için 27,1, kadınlar için 24,0 olarak belirlenirken, ortalama evlenme yaşı ise erkeklerde 28,6, kadınlarda ise 25,1 oldu.
     Bu yılın ikinci döneminde boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,2 oranında azalarak 676ya düştü.
     Söz konusu dönemdeki boşanmaların yüzde 33ü evliliğin ilk 5 yılı içerisinde gerçekleşirken, en fazla boşanma oranı, 30-34 yaş aralığında oldu. Buna göre, erkeklerin yüzde 22,7si, kadınların ise yüzde 21,5i bu dönem içerisinde boşandı.
     Kentte söz konusu dönemde, 60 yaş üzeri erkeklerin yüzde 3,1i, kadınların ise 0,8i boşandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide evlilik arttı, boşanma azaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER