Kocaelide kar yağışı ve buzlanmaya karşı

Kocaelide kar yağışı ve buzlanmaya karşı önlemler alındı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide kar yağışı ve buzlanmaya karşı 155 araç ve 250 personelin 24 saat görev yapacağı bildirildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için hazır bekletildiği belirtilerek, 155 araç ve 250 personelin karla mücadele edeceği kaydedildi.
     Karla mücadele için tüm ilçelerde ekiplerin bulunduğu vurgulanan açıklamada, Kartepe ve Umuttepe bölgelerinde yolların 24 saat boyunca kontrol altında tutulduğu ifade edildi.
     Açıklamada, buzlanmayı önlemek için 3 bin 500 ton tuz ve buz çözücü solüsyonun hazır tutulduğu dile getirilen açıklamada, yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda İSU ve Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yolların açılması için yardımcı olacağı anlatıldı.
     Karla mücadele ekiplerinin kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için birçok farklı noktaya konumlandırıldığı vurgulanan açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yaklaşık 243 mahalleye ulaşımı sağlayacak yollarda vatandaşların yolda mahsur kalmamaları için görev yapacak. Greyder, loder ve tuzlama araçları ile yolları açık tutmaya çalışacak olan ekipler, 24 saat mesaide olacak denildi.
     Açıklamada, kar yağışının yoğun olduğu zamanlarda vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği vurgulanarak, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları istendi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide kar yağışı ve buzlanmaya karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER