Kocaelide kişi başına 9,6 metrekare yeşil

Kocaelide kişi başına 9,6 metrekare yeşil alan düşüyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide kişi başına 9,6 metrekare yeşil alan düştüğü bildirildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, başlatılan seferberlikle Kocaelide 5 milyondan fazla ağacın toprakla buluşturulduğu belirtilerek, belediyenin 2013 yılına ağaç dikerek girdiği kaydedildi.
     Açıklamada 2004 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarının bir metrekare olduğu hatırlatılarak, kentte 2012 yılı sonu itibarıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9,6 metrekareye ulaştığı ifade edildi.
     İzmit Körfezinin etrafının dantel gibi işlendiği vurgulanan açıklamada, Atıl durumdaki alanlar sahil parkları haline geldi. Ağaçlandırma seferberliği ile Kocaeli geneline 5 milyondan fazla ağaç dikildi. Tüm yapılan çalışmalar kapsamında Kocaelide yeşil alan oranı 10 kat arttı. Sanayi kenti olan Kocaeli, yeşil ve maviyle kucaklaştı ifade edildi.
     Açıklamada D-100 karayolu boyunca yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla arabaların sebep olduğu zehirli gaz emisyonunun önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydedilerek, şunlar bildirildi:
     Ağaç dikme çalışmalarına gelecek sezona kadar devam edilerek, yüz binlerce ağaç dikilmesi hedefleniyor. Alınan karar çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, diğer ilçe belediyeleri ile işbirliği yaparak gerekli ağaç ve iş gücü desteğini sağlayacak. İŞKUR aracılığı ile istihdam edilen personel de bu kapsamda Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı personeli ile birlikte çalışacak.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide kişi başına 9,6 metrekare yeşil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER