Kocaelide trafik önlemleri

Kocaelide trafik önlemleri -Kocaeli Valiliği: -21 Ağustosta 12.00den 22 Ağustosta 11.00e kadar TEM Otoyolunu kullanarak İstanbul istikametine seyreden araç sayısı 67 bin 567 olarak gerçekleşti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valiliği, dün 12.00den bugün 11.00e kadar TEM Otoyolunu kullanarak İstanbul yönüne giden araç sayısının 67 bin 567 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, dün 12.00 ile bugün 11.00 saatleri arasında otoyolun güney şeritlerinin Kandıra turnikeleri ile Gebze turnikeleri arasında kalan bölümünün İstanbul yönüne giden sürücülerin kullanımına açıldığı hatırlatıldı.
     Tek yön uygulaması yapılan bölümde hiçbir trafik kazasının meydana gelmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     21 Ağustosta saat 12.00den 22 Ağustosta saat 11.00e kadar TEM Otoyolunu kullanarak İstanbul istikametine seyreden araç sayısı 67 bin 567 olarak gerçekleşti. Aynı güzergahta bir günde seyreden araç sayısı ortalaması da 25 bin civarında oldu. Trafik akışı havadan ve karadan etkin şekilde kontrol edilmiş ve yönlendirilmiştir. Uygulama sırasında 480 kamu görevlisi görev yapmıştır.
     Dönen araç sayıları ve günlük ortalama araç sayıları dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde, hafta sonu çift şerit uygulamasına ihtiyaç duyulmayacağı anlaşıldığından, çift şerit uygulamasına bugün 11.00 itibarıyla son verilmiştir.
     Uygulama, kriz merkezince takip edilmiş, hafta sonu da aynı kriz merkezi tarafından takip edilecektir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide trafik önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER