Kocaelideki kadın cinayeti

Kocaelideki kadın cinayeti -Gebze ilçesinde boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla öldürülen, ailesi tarafından organları bağışlanan Mehtap Cnin böbreği, nakil için TÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi (Fotoğraflı -


EDİRNE (A.A) - Kocaelinin Gebze ilçesinde boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla öldürülen, ailesi tarafından organları bağışlanan Mehtap Cnin böbreği, nakil için Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.
     TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Böbrek Koordinasyon Merkezince bilgilendirilmelerinin ardından organın alınması için İstanbula gittiklerini söyledi.
     Mehtap Cnin üzücü bir olay sonucu hayatını kaybettiğini belirten Sağıroğlu, Silah yaralanması olan genç bir bayanın beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu bir böbreğini biz aldık. Bağışlanan bu böbrek, Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Sistemi tarafından belirlenen 10 kişiden en uygun olanına nakledilecek. Nakil, bu isimler arasında sağlık durumu ve böbrek uyumu en iyi olan hastaya takılacak şeklinde konuştu.
     Bağışlanan diğer böbrek ve akciğerin İstanbul, karaciğerin ise Malatyadaki üniversiteye götürüldüğünü ifade eden Sağıroğlu, organ bağışının hayat kurtardığını kaydetti.
    
     -İnsan bir şeyi başına gelmeyince bilmiyor-
    
     Nakil bekleyen hastalardan Fatma Öner (56) ise böbrek nakli yapılacağının haber verilmesi üzerine heyecanla hastaneye koştuğunu söyledi.
     Önerin oğlu Yusuf Öner de annesinin 25 yıldır böbrek hastası olduğunu, 9 aydır da nakil beklediklerini belirtti.
     Edirnenin Havsa ilçesinden hastaneye geldiklerini anlatan Yusuf Öner, Sabah erken saatlerde haber verdiler. Çok mutlu olduk bir anda. Bir böbrek çıktı diye. 10 hastadan biri olursak çok mutlu olacağız. Allah, inşallah bizim yüzümüze gülecek dedi.
     Böbrek nakli bekleyen Hasan Kurtaran da hastalığını öğrenene kadar organ nakline soğuk baktığını ifade etti.
     İnsan bir şeyi başına gelmeyince bilmiyor diyen Kurtaran, bağışçılara teşekkür etti.
    
     -Olay-
    
     Gebze ilçesindeki özel bir hastaneye dün araçla gelen Volkan C, ağır yaralı haldeki eşi Mehtap Cyi (25) hastanenin önüne bırakarak kaçmak istediği sırada hastanenin güvenlik görevlilerince yakalanmış, başından silahla vurulan Mehtap C, özel hastanedeki ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği başka bir hastanede hayatını kaybetmişti.
     Güvenlik görevlilerince polise teslim edilen Volkan C, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Ölen kadının ablası Meryem Bülbül, kız kardeşinin organlarının ailesi tarafından bağışlandığını belirtmişti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelideki kadın cinayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER