Kocaeliden kısa kısa

Kocaeliden kısa kısa -Kandırada üst yapı çalışmaları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üst yapı çalışmaları kapsamında Kandıradaki cadde ve sokaklarda parke çalışmalarına devam ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kumcağız, Kerpe, Kefken ve Cebecideki cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmaları kapsamında parke çalışmalarının devam ettiğini bildirildi.
     Cebeci sokaklarında toplam 90 bin metrekare parke kullanacağı, 18 kilometrelik bir bölgede de üst yapı çalışmalarının yapılacağı belirtildi.
     Kandırada bulunan tatil yerlerinin modern hale getirmek amacıyla, sahil yerlerinde yenileme çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, sahillere kıyı tahkimatı, plajlara soyunma kabinleri ve duş yerlerinin de bu çalışmalar kapsamında yapılacağı kaydedildi.
     Açıklamada, kıyı kenar tespiti yapılan yerleşim yerlerinin belirlenmesiyle birlikte 70 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde de çalışmaların yapıldığı ifade edildi.
    
     -Yazıcı, KO-MEK kurs merkezlerini ziyaret etti
    
     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) Kuruçeşme, Mevlana, Mehmet Ali Paşa, Tepeköy ve Gölcükteki kurs merkezlerini ziyaret etti.
     Ziyarette Yazıcıya Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, KO-MEK Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ve KO-MEK Bölge Sorumlusu Oğuz Kaya eşlik etti.
     Kurs merkezinde incelemelerde bulunan Yazıcı, yaptığı açıklamada, KO-MEKin meslek ve sanat alanında verdiği eğitimlerle vatandaşlara önemli ve kalıcı yararlar sunduğunu söyledi.
     KO-MEKin yediden yetmişe herkese hizmet verdiğini belirten Yazıcı, KOMEKin büyük ve güçlü aile yapısıyla eğitim çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
     Mefruşat sınıfında kendisine gösterilen ürünleri inceleyen Yazıcı, Burada yaptığınız işlerle aslında geleneklerimizi yaşatıyorsunuz. Bugün her ürünün hazırı yapılarak satılıyor fakat hiçbiri el emeğinin yerini tutmuyor şeklinde konuştu.
     Ziyaretin sonunda Yazıcı, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER