Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında 2012-2013 eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında 2012-2013 eğitim dönemi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında 2012-2013 eğitim dönemi başladı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, geleceğin sanatçılarının yetiştiği ve Kocaelinin en önemli sanat eğitim merkezlerinin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde 2012-2013 eğitim döneminin başladığı belirtilerek, bu yıl toplam 980 öğrencinin eğitim alacağı kaydedildi.
     Konservatuvarda bu yıl, Türk Halk Müziği, Türk sanat müziği, Türk din müziği, batı müziği, bale, plastik sanatlar, resim ve halk oyunları bölümlerinin 30 ayrı branşında eğitim verileceği vurgulanan açıklamada, Türk sanat, Türk halk, Türk din müziği, modern batı ve halk oyunları bölümlerinde 4 yıl, balede 9 yıl, klasik batı müziği bölümünde ise 6 yıl eğitim verildiği ifade edildi.
     Açıklamada, müzik bölümlerinin branş derslerinin Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğünde, halk oyunları bölümünün derslerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vinsan Gösteri Sanatları Merkezinde, bale bölümünün derslerinin ise Süleyman Demirel Kültür Merkezi Bale Salonunda verildiği belirtildi.
     Konservatuvara katılan öğrencilerin titizlikle hazırlanmış müfredat kapsamında sanat eğitimi aldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Bu çerçevede müzik bölümü öğrencileri, batı müziği solfej, Türk sanat ve Türk halk müziği solfej ve enstrüman eğitimi görüyor. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinin dersleri arasında ise renkleri tanıma, koloj, desen, yağlı boyama tekniği, Osmanlıca, ebru ve hat yer alıyor. Bale eğitimi kapsamında genç balerin ve baletler 9 yıl boyunca klasik bale eğitimi alıyor. Halk oyunları bölümünün dersleri arasında ise genel folklor bilgisi, giysi bilgisi, sahneleme ve ritm bulunuyor.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında 2012-2013... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER